Политика | Николаев, 8 Ноября, 2017

Андрій Максименко призначений начальником управління інфраструктури Миколаївської ОДА

Свежие новости: Андрій Максименко призначений начальником управління інфраструктури Миколаївської ОДА

Згідно розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка з 8 листопада начальником управління інфраструктури Миколаївської ОДА призначено Андрія Максименка.

До цього він працював радником голови ОДА з питань транспорту. Офіційне призначення на посаду начальника управління інфраструктури відбулося після проходження конкурсу.

У планах новопризначеного начальника управління інфраструктури – дотримання раніше ухваленої Концепції розвитку пасажирського транспорту до 2020 року у Миколаївській області, співпраця з добропорядними перевізниками, виведення з тіні коштів транспортного бізнесу та взяття на баланс і експлуатація доріг місцевого значення з індексом «О» та «С».

«Коли я ще був радником голови ми розробили Концепцію розвитку пасажирського транспорту до 2020 року і ми плануємо чітко дотримуватися її. Зокрема, нові умови конкурсу для перевізників уже діють. Ми намагаємося орієнтуватися на європейське законодавство, яке імплементується зараз в Україні - це зміни до Закону України про автомобільний транспорт, зміни до нормативних актів Кабінету міністрів України. Наш головний меседж для перевізників – ми готові співпрацювати з усіма, хто є добропорядним. Бо якраз добропорядність прописано в європейському законодавстві. Добропорядність для перевізника – це дотримання усіх норм транспортного законодавства та прагнення поліпшувати умови праці на своєму підприємстві, прагнення до проведення навчань для своїх працівників, тобто приведення свого бізнесу максимально до норм законодавства України», - розповів Андрій Максименко.

Начальник управління інфраструктури висловив готовність до співпраці з усіма перевізниками, але вказав, що знає про 5-6 власників фірм-перевізників у Миколаєві та області, які необґрунтовано висловлюють бажання підняти тарифи. «Ми готові співпрацювати з усіма, але ми знаємо чітко, що у Миколаївській області та місті Миколаєві є 5 чи 6 власників фірм, неофіційних навіть, які літають на приватних літаках, які їздять на дорогих машин, тому для мене досить дивно, коли зараз кажуть про підняття тарифу. На жаль, я впевнений, багато перевізників не можуть цього зробити через те, що багато автобусів незареєстровано, документи в автобусах не відповідають дійсності, квитки для пасажирів не видаються, касові облікові книги не ведуться, тобто дуже багато грошових коштів знаходяться в тіні. Я маю намір вивести з тіні ці кошти, показати скільки насправді прибутку приносить транспортний бізнес», - зазначив він.

Водночас Андрій Максименко наголосив, що ОДА розуміє проблеми з якими стикаються перевізники. «З іншого боку хочу сказати, що ми розуміємо проблеми перевізника, ми розуміємо, що не компенсуються пільгові перевезення, розуміємо, що дизельне паливо піднімається у ціні, піднімається ціна на комплектуючі для автобусів, але ми готові співпрацювати і мати діалог з тими перевізниками, які можуть показати нам розрахунки своїх витрат, економічно обґрунтувати ціну. Зараз ми розглядаємо обласну програму по компенсації пільгових перевезень – це ми робимо для перевізника, у першу чергу, щоб не було конфліктів з пільговиками і щоб не було конфліктних ситуацій між водіями та пасажирами», - розповів він.

Що стосується доріг, то новопризначений начальник управління інфраструктури зазначив, що головним завданням є взяття на баланс 3200 км доріг по Миколаївщині. «Щодо доріг – найголовніша задача, яка зараз стоїть перед управлінням – це з 1 січня взяти на баланс та приступити до експлуатації доріг місцевого значення з індексом «О» та «С». Це 3200 км доріг. Поки органи центральної влади не можуть нам надати методичні рекомендації як ми це маємо робити - робимо все з нуля. Ми збільшуємо штат управління, шукаємо дофінансування. Фінансування буде йти з дорожнього фонду – це захищена стаття, але ми розуміємо, що нам цього не вистачить. Ми маємо на меті зробити кардинальні зміни і показати як і в Україні, як і в Європі, що дороги можуть будуватися і думаю, що Миколаївська область буде однією з перших по ефективності використання бюджетних коштів якраз на дороги – їх ремонт, експлуатацію», резюмував Андрій Максименко.

Джерело: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты