Политика | Николаев, 4 Ноября, 2022

Американець Кім загинув у боях за Україну в Миколаївській області

Свежие новости: Американець Кім загинув у боях за Україну в Миколаївській області

У районі селища Тернові Поди Миколаївської області 5 жовтня загинув захисник України, доброволець Пол Кім (позивний Кіло). Американець приєднався до боротьби з окупантами у складі Міжнародного легіону територіальної оборони, тому що не хотів, щоб російська агресія поширилася далі, зокрема, на країни Заходу.

Стать народилася в Х'юстоні (штат Техас). Він не дожив кілька днів до свого 35-річчя, – повідомив Центр стратегічних комунікацій на своєму сайті.

Підлога була військовим запасу (у званні капітана армії США), а також отримала повноцінний статус військовослужбовця України відповідно до вимог українського та американського законодавства.

12 років свого життя він присвятив армії Сполучених Штатів, зокрема служив у 82-й повітрянодесантній дивізії в контингенті військ в Іраку. Американець навчався в Університеті Оклахоми, а військовою професією опанував у школі рейнджерів та військову школу парашутистів у Форт-Беннінгу (штат Джорджія).

В Міжнародний легіон "Кіло" вступив у серпні 2022 року, коли Сили оборони України готувалися перейти у рішучий контрнаступ на Харківщині та Херсонщині. Він не хотів стояти осторонь, коли українці страждали від повномасштабного російського вторгнення.

"Якщо їх не зупинити тут, ми закінчимо боротьбу з ними на Заході", - говорив Пол про російських загарбників.

Підрозділ "Кіло" опинився на південному напрямку. 5 жовтня точилися запеклі бої. Українським захисникам вдалося взяти в полон 12 росіян, після чого розлючені окупанти вдалися до масового обстрілу з артилерії та бронетехніки, включаючи танки Т-90М. Американець та ще один український солдат загинули.

Тіло героя доставили до Києва для подальшого повернення на батьківщину, де Пола Кіма поховають із усіма військовими почестями. Побратими американця на його честь назвали свій підрозділ "Команда "Кіло".

"Україна пишається своїми захисниками і безмежно вдячна всім воїнам, з усіх куточків світу, які за покликом серця приїхали боротися проти російської агресії. Захищаючи Україну та проливаючи тут свою кров, вони захищають не лише нашу свободу, а й майбутнє своїх країн", – повідомили у Центр стратегічних комунікацій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты