Политика | Николаев, 12 Февраля, 2023

Аграрії Миколаївщини отримують підтримку від ООН

Свежие новости: Аграрії Миколаївщини отримують підтримку від ООН

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) надає допомогу українським селянам і фермерам. У 2022 році на Миколаївщині 2 432 одноосібники та 338 фермерських господарств отримали допомогу. Аграріям безкоштовно передавали насіння овочів та озимої пшениці. Планується допомога й у 2023 році.

Про це кореспондентам розповіла речниця FAO в Україні Вікторія Михальчук.

“Будемо надавати генератори. Також знаємо, що є така велика потреба у забезпеченні насіннєвим матеріалом. В напрямку цих двох програм найближчим часом з’явиться інформація у Державному аграрному реєстрі. Фермери Миколаївщини зможуть зареєструватися та отримати допомогу”, — сказала речниця.

Восени 2022 року Сергій Протченко засіяв поле насінням, безкоштовно отриманим за програмою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Одержав дві тонни насіння озимої пшениці — цього вистачило, щоб засіяти 10 гектарів.

“Сподіваюсь, що у 2023 ріці у нас буде вже своє насіння. Бо в умовах війни було тяжко займатися цим, грошей на купівлю не було, тому допомога була своєчасною. На щастя, вона була, бо війна закінчиться, а насіння залишиться, нам буде з чим працювати і з чим вирощувати добрі врожаї”, — пояснив фермер.

До початку повномасштабної війни у господарстві працювали дев’ятеро фахівців, каже Сергій Протченко. Станом на лютий 2023 лишилося троє — решта захищають Батьківщину зі зброєю в руках. Техніки вистачає, але в умовах війни доводиться економити на паливі та добривах.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты