Политика | 23 Февраля, 2023

Аграріям автоматично продовжать договір оренди земель на рік, – Гайду

Свежие новости: Аграріям автоматично продовжать договір оренди земель на рік, – Гайду

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики прийняв рішення про автоматичне продовження договорів оренди земельних ділянок для аграріїв на рік.

Про це розповів в інтерв’ю народний депутат Олександр Гайду.

З його слів, багато аграріїв, які починали посівну, мали землі в оренді. Внаслідок повномасштабного вторгнення деякі орендарі та орендодавці змінили місце тимчасового проживання, через що не могли переукласти договір особисто.

— Законом ми передбачили, що договори оренди продовжуються автоматично на рік. Також передбачили механізм, що військово цивільні адміністрації можуть реєструвати договори оренди, на той час поки кадастр не працює, – зазначив Гайду.

Також він повідомив, що Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики наразі активно займається адаптацією українського законодавства до європейського. Це дозволить експортувати продукцію на європейські ринки, що раніше було важко, а також провозити через територію Європи українську продукцію, до країн, яких не стосується європейське законодавство.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты