Криминал | 26 Июля, 2023

Агент РФ зробив схованку зі зброєю для терактів під дитячим ліжком своєї дочки

Свежие новости: Агент РФ зробив схованку зі зброєю для терактів під дитячим ліжком своєї дочки

Служба безпеки України затримала агента РФ, який у власній квартирі під дитячим ліжком ховав зброю для скоєння терактів у Запоріжжі.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у своєму Telegram-каналі.

Учасник агентурної мережі ФСБ потрапив у поле зору контррозвідки у травні: він із ще двома зрадниками готував на 9 травня цього року серію терактів проти командування та спецпідрозділів Сил оборони у Запоріжжі.

Напередодні того дня співробітники СБУ затримали двох організаторів з російської агентури під час спецоперації у прифронтових районах південного регіону. Тепер у Запоріжжі затримано їхнього спільника, який під ліжком своєї шестирічної доньки облаштував схованку зі зброєю та боєприпасами.

«Серед вилученого у зловмисника – автомат Калашнікова зі спорядженими магазинами, бойові гранати та велика кількість набоїв до стрілецької зброї... Саме цей арсенал фігуранти планували використовувати для вчинення терактів у місті та поблизу передової», зазначили в СБУ.

Мешканець Запоріжжя не приховував від оточуючих своїх прокремлівських поглядів. 

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника виявлено:

  •      3 бойові гранати Ф-1 та РГД-5;
  •      понад 800 набоїв до стрілецької зброї;
  •      2 димові гранати РГД-55МЧ.

Ворожому агентові повідомили про підозру. Зараз вирішується питання додаткової кваліфікації його дій. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зробив схованку зі зброєю для терактів під дитячим ліжком своєї дочки: викрито агента РФ

Зробив схованку зі зброєю для терактів під дитячим ліжком своєї дочки: викрито агента РФ

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости