Криминал | Южноукраинск, 29 Июля, 2023

Аферист запропонував мешканці Южноукраїнська налаштувати онлайн-банкінг та викрав ₴30 тисяч

Свежие новости: Аферист запропонував мешканці Южноукраїнська налаштувати онлайн-банкінг та викрав ₴30 тисяч

Аферист представився працівником банку і ошукав мешканку Южноукраїнська на понад 30 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області.

Зі слів жінки, вона встановила мобільний додаток одного із банків, і при спробі увійти у власний онлайн-кабінет потрібно було ввести пароль. Через деякий час жінці зателефонував невідомий чоловік, який пояснив, що допоможе налаштувати мобільний додаток, але для цього потрібно було назвати код, який надійшов у смс-повідомленні. Жінка виконала всі вимоги співрозмовника. Потім, увійшовши в мобільний додаток, виявила, що з двох карток зняли 30 тисяч 400 гривень.

“Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил:

- нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2-код, навіть особам, які представляються працівниками банку;

- запишіть у свій телефон номер “гарячої лінії” вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку;

- не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою;

- замовте у банку послугу смс-повідомлень щодо будь-яких транзакцій із вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами”, - звернулись в поліції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты