Общество | Николаев, 12 Сентября, 2019

60 новых троллейбусов скоро будут курсировать улицами Николаева

Свежие новости: 60 новых троллейбусов скоро будут курсировать улицами Николаева

У Миколаєві підписали кредитний договір на суму 20 млн євро між КП «Миколаївелектротранс» та Європейським банком реконструкції та розвитку.

В рамках угоди місто планує придбати 60 сучасних тролейбусів, у тому числі, 20 з автономним ходом, модернізувати тролейбусну інфраструктуру.

—   Наша більш як трирічна «хода» нарешті завершується, — констатував міський голова Олександр Сєнкевич.  – Втім, видихнути можна буде лише після того, як побачимо нові тролейбуси на маршрутах. На сьогодні у депутатського корпусу немає сумнівів щодо важливості впровадження проєкту. Він потрібен миколаївцям, аби відчувати себе частиною Європи не лише на карті, а й за рівнем життя. Дякую всім депутатам, які з розумінням ставляться до оновлення парку міського електротранспорту. Відмова від громадського транспорту на спалюваному паливі – світова практика. ЄБРР фінансує цей  проект саме тому, що він спрямований на збереження довкілля та економію ресурсів.

Від Миколаєва договір підписав директор КП «Миколаївелектротранс» Володимир Євтушенко, якого своїм рішенням вповноважила сесія міськради.

10 вересня рішення сесії з усіма необхідними документами було направлено до Міністерства фінансів України. Потім на черзі розгляд Антимонопольним комітетом України та прийняття рішення про гарантії від міста на сесії Миколаївської міської ради.

Про деталі співпраці розповів старший банкір ЄБРР Денис Гайовий.

—  Проєкт з Миколаєвом вже дванадцятий для ЄБРР в Україні. Якщо ми будемо швидко рухатися з процедурами погодження, поставки електротранспорту розпочнуться у першому кварталі 2020 року. З точки зору закупівель передбачається відкритий міжнародний тендер на нову техніку з якісними характеристиками, що визначає місто. Закупівля повинна пройти протягом поточного року, — повідомив він.

Денис Гайовий додав, що окрім 20 млн євро кредитних коштів від ЄБРР, Миколаєву нададуть також грантове фінансування на консультаційну підтримку підприємства «Миколаївелектротранс» з точки зору корпоративного розвитку.

У заході брали участь заступник міського голови Юрій Андрієнко, директор департаменту фінансів Віра Святелик, начальник управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міськради Дмитро Попов, директор КП «Миколаївпастранс» Олексій Ушаков.

Джерело: izvestia.nikolaev.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости