Общество | 13 Мая, 2018

13 травня Україна відзначає День Матері!

Свежие новости: 13 травня Україна відзначає День Матері! 13 травня Україна відзначає День Матері!

У 2018 році День матері в Україні відзначають 13 травня.

Офіційного вихідного у зв'язку зі святом немає, проте це не заважає українцям висловлювати слова вдячності матерям і дарувати їм квіти і подарунки.

День матері вперше привселюдно був підтриманий відомою американською пацифісткою Джулією Уорд Хоув у 1872 році.

День матері за версією Джулії Уорд - день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Концепція Джулії Уорд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах. У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір. Анна написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатним особам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році, президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни (в їх числі: Бахрейн, Гонконг, Індія, Малайзія,Мексика, Нікарагуа, Об'єднані Арабські Емірати,Оман, Пакистан, Катар, Саудівська Аравія, Сінгапур, Австралія, Україна, Естонія та ін), а ще більше тридцяти відзначають свято в інші дні. День матері в Україні В Україні святкування Дня матері встановлено указом президента від 10 травня 1999 року. Незважаючи на те, що в Україні дата цього свята щороку різна, в 2018 році дата збігається з міжнародною.

13 травня День матері відзначають 24 країни. За останні роки все більше українців планують цей день заздалегідь, намагаючись привітати найріднішу людину по-особливому, не так, як в інші дні року.

Традиції Дня матері День матері - добрий свято, коли можна нагадати найдорожчій людині про те, що ви його любите, поважаєте і цінуєте. На День матері діти дарують своїм матерям квіти, святкові листівки, роблять подарунки власними руками, присвячують мамам пісні і вірші. Якщо говорити про дорослих дітей, то прийнято дарувати подарунки, правда, до них вже немає ніяких побажань х головне, щоб вони були від серця і з добрими намірами.

У США та Австралії існує традиція носити в цей день на одязі квітку гвоздики. Причому колір має значення, так кольорова гвоздика говорить про те, що мати особи жива, а білі квіти приколюють до одягу в пам'ять про померлих матерів. Також в цей день влаштовують різні концерти, флешмоби і благодійні акції в будинках пристарілих.

Источник: unian.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты