Криминал | Николаев, 31 Января, 2023

Заарештовано майно Миколаївського глиноземного заводу, що належить російському олігарху Дерипасці

Свежие новости: Заарештовано майно Миколаївського глиноземного заводу, що належить російському олігарху Дерипасці

В Офісі генпрокурора повідомляють про арешт 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Мова йде про Миколаївськийглиноземний завод, який входить до холдингу російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Кошти підприємства були на депозитному рахунку Держмитслужби.

Раніше за клопотанням прокурорів було заарештовано майно цього суб'єкта господарювання — 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.

На сьогодні загальна вартість заарештованих активів перевищує 1 млрд грн.

— 2000 року це українське підприємство було приватизоване холдингом, що належить російському олігарху. Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС, — йдеться у повідомленні відомства.

В Офісі генпрокурора не називають прізвище олігарха, проте зазначають, що його холдинг є одним із найбільших у світі виробників алюмінію.

— Група компаній, що входять до нього, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу РФ, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї, — додали у відомстві.

Досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, диверсії, а також планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости