Спорт | 22 Марта, 2023

Вперше в Європі: головним тренером чоловічої баскетбольної команди призначили жінку

Свежие новости: Вперше в Європі: головним тренером чоловічої баскетбольної команди призначили жінку

Чоловічий баскетбольний клуб АЕЛ Лімасол очолила жінка. На посаду головного тренера команди призначили найкращу кіпрську баскетболістку всіх часів Калію Пападопулу.

Після 15 років виступів за клуб та блискучої міжнародної та внутрішньої кар’єри, 43-річна Пападопулу спершу увійшла до тренерського штабу команди як асистентка головного тренера Маркоса Асонітіса.

Але після розірвання контракту з Асонітісом за взаємною згодою кіпрський клуб призначив Пападопулу тимчасовим виконувачем обов’язків тренера до кінця поточного сезону.

 

Це робить колишню спортсменку першою жінкою-тренером чоловічої баскетбольної команди в Європі.

Пападопулу обіймала посаду тренера жіночої збірної з 2016 до 2019 року, а також є давнім послом Fair Play у спорті на Кіпрі.

Якщо жіноча команда АЕЛ є найуспішнішою баскетбольною командою Кіпру, вигравши найбільше чемпіонатів (16) і кубків (15), включно з поточним сезоном, то чоловіча команда вигравала свій останній титул у 2007 році. Утім, вони досі лідирують за кількістю (13) національних трофеїв.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости