Происшествия | Николаев, 24 Сентября, 2024

В Миколаєві польський доброволець впав в кому

Свежие новости: В Миколаєві польський доброволець впав в кому

В Миколаєві в лікарню в тяжкому стані з інсультом потрапив польський доброволець, який воює за ЗСУ. Медиків міської лікарні №4 звинуватили у відмові його лікувати, в Управлінні охорони здоров’я це заперечили.

Як написала Саміра Самедова у Facebook, 26-річний доброволець “по стану здоров'я потрапив в лікарню з підозрою на інсульт, але міська лікарня №4 відмовилася надати допомогу, тому що військовий є іноземцем”.

Самедова пояснила, що військовий є громадянином Польщі та з перших днів повномасштабної війни вступив до ЗСУ.

Доброволець зараз знаходиться в Миколаївській обласній клінічній лікарні. Його госпіталізували в цей заклад ввечері 21 вересня. Самедова пише, що військовому відняло мову і з 23 вересня він у комі.

В Управлінні охорони здоров’я Миколаївської міської ради заявили, що за фактом публікації Самедової почали перевірку.

“В закладах охорони здоров'я міста Миколаєва невідкладна медична допомога надається усім особам, які її потребують, незалежно від громадянства”.

“Попередньо з’ясовано, що даному військовослужбовцю, який є громадянином Польщі, була надана медична допомога в кількох закладах охорони здоров'я Миколаєва (проведено КТ-дослідження) та його проконсультував профільний лікар міської лікарні №4. За результатами дослідження та огляду були виявлені клінічні ознаки, які вимагали надання невідкладної відповідної спеціалізованої медичної допомоги. В зв’язку з чим пацієнта було перенаправлено до профільного медичного закладу, який надає таку допомогу”, - пояснили в управлінні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости