Политика | 28 Сентября, 2022

Україна і росія ведуть переговори про обмін пленними «всіх на всіх», – глава ГУР Кирилл Буданов

Свежие новости: Україна і росія ведуть переговори про обмін пленними «всіх на всіх», – глава ГУР Кирилл Буданов

Генерал-майор Кирило Буданов зустрівся з представниками родин Захисників у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими та розповів, що нині відбувається робота з обміну полоненими за формулою «всіх на всіх».

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Телеграмі.

За інформацією штабу, також відбувається робота з окремих обмінів. Там зазначили, що це тривалий та виснажливий процес. Зокрема, обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готувався понад два місяці.

«Обмін військовополоненими – процес важкий, болючий, але обмін 21 числа відкриває нові можливості для нас. Усіх, хто повертається, держава забезпечує всім необхідним: від речей першої необхідності, до реабілітації та відновлення», – підкреслив Кирило Буданов.

На зустрічі йшлося про прикордонників, морських піхотинців, військових моряків, нацгвардійців, розвідників, військових – як рядових, так і офіцерів, строковиків. Також говорили про тих, кого згідно з Женевськими конвенціями у світі вважають некомбатантами, – українських медиків та, приміром, музикантів оркестру морської піхоти.

Представники Координаційного штабу наголосили, що некомбатантів потрібно повернути згідно з нормами міжнародного права. У зустрічі взяли участь також рідні та близькі тих Захисників, які потрапили до полону на тимчасово окупованих територіях України у 2014-2016 роках.

У Координаційному штабі додали, що триває робота над створенням карток військовополонених – особистих сторінок, на яких родичам буде легше відстежувати всі зміни статусу військовополоненого. На зустрічі також обговорили процес лікування, реабілітації та за необхідності – протезування для звільнених з полону.

Там додали, що зустрічі з родинами захисників у Координаційному штабі відбуваються на регулярній основі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты