Политика | Николаев, 30 Марта, 2023

У селі Агрономія на Миколаївщині пройшло засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики

Свежие новости: У селі Агрономія на Миколаївщині пройшло засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики

У середу, 29 березня, у селі Агрономія Миколаївської області, пройшло виїзне засідання профільного Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики за участі президії Національної академії аграрних наук.

На виїзне засідання приїхали усі члени комітету – народні депутати Олександр Гайду (голова комітету), Артем Чорноморов, Маргарита Шол, Тетяна Грищенко, Богдан Торохтій та Олександр Старинець. До роботи комісії також долучився президент Національної Академії аграрних наук України Ярослав Гадзало.

Нардеп з Миколаївщини, голова підкомітету з питань фінансово економічної політики АПК Артем Чорноморов розповів про мету виїзного засідання комітету та своє бачення розвитку підприємтва у науковій галузі.

- Це продовження історії, коли аграрний комітет виїжджав на заходи Аграрної академії наук. Головна мета – це зрозуміти, у якому стані наука зараз. Хочеться більш детально дізнатися, у якому стані аграрні підприємства, які входять до академії наук, чи дійсно вони потрібні науці. Одне з таких підприємств – це "Агрономія". Сьогодні ми приїхали, аби підняти питання щодо передачі державного підприємства як наукової установи. Я, як представник цього округу, хочу, аби частина науки все ж таки залишилася у Миколаївській області, - зазначив Чорноморов.

У ході засідання директор державного підприємства "Дослідне господарство "Агрономія" Інституту захисту рослин НААН України Сергій Чмир провів депутатів територіями, які входять до складу держпідприємтсва. Зокрема, присутні оглянули тваринний комплекс, горіховий сад та поле, насаджене експериментальним сортом пшениці. Обговорили питання посівних під час воєнного стану, а також закопроєкти щодо паспортизації земель.

- У нас провідне господарство на Півдні України, яке перебуває у складі аграрної академії наук. Зараз підприємство активно розвивається, особливо в останні роки, у нас добрі показники. Ми працюємо вже за новими технологіями. Вже дуже скоро будемо випробовувати нові сорти, експериментальні. У нас для цього все є – земля, технології, тока, насіннєва переробка, - поділився директор господарства Сергій Чмир.

Також він додав, що з початку повномасштабного вторгнення 20 чоловіків з колективу підприємтсва вступили до лав Зброїних Сил України. Сама ж "Агрономія" за рік передала на потреби ЗСУ більше 2 млн гривень, а також продукти харчування, паливо та пшеницю.

У четвер, 30 березня, виїзне засідання Комітету продовжує свою роботу.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты