Общество | Николаев, 20 Июля, 2019

У мерії Миколаєва обговорили питання наповнення і оптимізації містобудівного кадастру

Свежие новости: У мерії Миколаєва обговорили питання наповнення і оптимізації містобудівного кадастру

У п'ятницю, 19 липня, в мерії Миколаєва зібралися землевпорядники, геодезисти і архітектори, щоб обговорити питання наповнення і оптимізації містобудівного кадастру.

Нараду провели начальник управління земельних ресурсів Сергій Бондаренко, директор департаменту містобудування та архітектури Андрій Цимбал.

Нагадаємо, що за дорученням міського голови Олександра Сєнкевича в Миколаєві розробили інформаційну платформу «Містобудівний кадастр». Платформу презентували в квітні поточного року. На даний момент вона функціонує в тестовому режимі, а фахівці виконують наладку необхідних елементів.

- Проведена велика робота зі створення містобудівного кадастру. Перед нами поставлено завдання максимально оптимізувати наш містобудівний кадастр для зручності роботи не тільки співробітників виконавчих органів місцевої влади, а й профільних фахівців, всіх городян в цілому, - сказав Андрій Цимбал. - Наразі є портал, туди внесено великі обсяги даних. Так, вже є основні шари, які мають бути за законодавством. Це містобудівна документація: генеральний план, зонінг, ортофотоплан 2018 року. Також нанесено шар щодо землекористування. Кадастр продовжують насичувати даними. Зазначу, що закон дозволяє нам наносити інші шари. Це можуть бути будь-які об'єкти, необхідні для життєзабезпечення міста.

А Сергій Бондаренко поінформував, що в містобудівному кадастрі передбачено шар, який включає інформацію про земельні ділянки: координати, цільове призначення тощо.

Андрій Цимбал додав: для тих, хто професійно займається сферою землеустрою та будівництва, передбачається створення персональних кабінетів, щоб у них був розширений доступ до кадастру. За його словами, це має допомогти в насиченні топографічної підоснови.

Андрій Цимбал і Сергій Бондаренко також презентували присутнім кабінет геодезиста, землевпорядника.

- Ми хочемо, щоб цим кабінетом могли користуватися всі сертифіковані проектні організації, що працюють на території міста. У кожного в цьому кабінеті планується чат, через який можна буде тримати зв'язок з управлінням земельних ресурсів та департаментом містобудуванням і архітектури. Якщо виникнуть питання щодо проектування тощо, ви їх зможете задавати через чат, а ми - відповідати на ці питання, - сказав Сергій Бондаренко.

Після презентації Андрій Цимбал попросив колег ретельно вивчити функціонал особистого кабінету геодезиста, землевпорядника і надати свої пропозиції щодо оптимізації його роботи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости