Криминал | 31 Мая, 2023

У Дніпрі високопоставленого поліцейського та його брата викрили на вимаганні 200 тисяч доларів

Свежие новости: У Дніпрі високопоставленого поліцейського та його брата викрили на вимаганні 200 тисяч доларів

рацівники ДБР повідомили про підозру заступнику начальника одного з правоохоронних органів міста Дніпро, який разом зі своїм братом влаштував терор трьом місцевим мешканцям та вимагав у них гроші.

Про це повідомили у ДБР та ОГП.

За оперативною інформацією, троє потерпілих свого часу робили ремонт в будинку, який оформлений на тещу правоохоронця. Наприкінці січня 2023 року в садибі сталася пожежа через коротке замикання.

«Високопоставлений правоохоронець всю провину за надзвичайну ситуацію поклав на робітників. Не слухаючи аргументів, він вважав, що саме їхні непрофесійні дії під час ремонту призвели до інциденту. Відтак правоохоронець почав залякувати робітників аби ті сплатили йому 200 тис. доларів США. Саме у таку суму правоохоронець оцінив збитки від пожежі.

До вибивання грошей з робітників він залучив ще й свого брата. Вже удвох вони почали вимагати, аби потерпілі у якомога найкоротші терміни сплати вигаданий борг.

Для цього пропонували розпродати їхні автомобілі та інше майно, безплатно працювати над відновленням будинку, а одному з мобілізованих робітників наказали кожного місяця перераховувати його заробітною плату отриману в ЗСУ.

Людей залякували кримінальною відповідальністю, вигадували різноманітні строки тюремного ув’язнення, потім почали погрожувати вбивством, обіцяючи закопати тіла, так що їх ніхто і ніколи не знайде», – йдеться у повідомленні.

Для того аби узаконити вибивання «боргу», правоохоронець почав вимагати від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

Завдяки своєчасному реагуванню на злочин, працівники ДБР зуміли якісно задокументувати всі протиправні дії вимагачів, а потерпілих вберегти від можливої розправи.

Правоохоронець та його брат підозрюються у вимаганні передачі чужого майна або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням службового становища, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. А також – щодо накладення арешту на нерухоме майно в елітних житлових комплексах по всій території України.

Слідчі дії тривають, перевіряється причетність поліцейського до незаконного збагачення.

У відомствах не називають правоохоронний орган, але судячи з фото, підозрюваний є співробітником поліції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты