Политика | 30 Марта, 2023

Сі Цзіньпін заявив, що готує Китай до війни

Свежие новости: Сі Цзіньпін заявив, що готує Китай до війни

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що готує Китай до війни, і світ це має сприймати всерйоз.

Як передає видання, така заява пролунала з вуст китайського лідера під час щорічного засідання парламенту КНР та його найвищого політичного консультативного органу.

Сі Цзіньпін розкрив тему готовності до війни у ​​чотирьох окремих промовах, а в одній із них сказав своїм генералам «сміливо воювати».

Повідомляється, що його уряд також оголосив про збільшення оборонного бюджету Китаю на 7,2%, який подвоївся за останнє десятиліття, а також плани зробити країну менш залежною від іноземного імпорту зерна.

Крім того, в останні місяці Пекін оприлюднив нові закони про військову готовність. Також відомо про будівництво нових бомбосховищ у містах по той бік Тайванської протоки та створення нових офісів «Національної оборонної мобілізації» по всій країні.

Видання зазначає, що ще рано говорити про значення цих подій, але «конфлікт – невизначений або неминучий».

«Щось змінилося в Пекіні, і цього політики та бізнес-лідери у всьому світі не можуть дозволити собі ігнорувати. Якщо Сі каже, що готується до війни, було б безглуздо не повірити йому на слово», - пише Foreign Affairs.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости