Общество | Николаев, 26 Января, 2023

СБУ викрила колаборанта з Миколаївщини, який намагався «відкупитися» від тюрми

Свежие новости: СБУ викрила колаборанта з Миколаївщини, який намагався «відкупитися» від тюрми

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ запобігло спробам прихильника кремля уникнути реального строку ув’язнення за співпрацю з ворогом. 

Про це повідомляє Управління СБ України в Миколаївській області.

Зловмисником є мешканець Снігурівки у Миколаївській області, який під час захоплення міста підтримав російських окупантів і допомагав їм продавати награбоване майно українців.

Співробітники Служби безпеки затримали колаборанта у результаті стабілізаційних заходів після звільнення Миколаївської області.

Втім, під час досудового розслідування фігурант запропонував гроші слідчому СБУ за «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності. 

Після отримання «пропозиції» офіцер української спецслужби одразу доповів про це своєму керівництву. 

Правоохоронці викрили фігуранта на спробі передачі першої частини неправомірної вигоди.

На підставі задокументованого факту колаборанту додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). 

Вирішується питання щодо передачі матеріалів провадження до суду. 

Заходи з викриття правопорушення проводили спільно з підрозділами СБУ Миколаївської області та Національної поліції за процесуального керівництва органів прокуратури.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты