Криминал | Николаев, 31 Мая, 2023

Підозрюваний у замаху на вбивство миколаївського бізнесмена Михайла Тітова загинув на фронті

Свежие новости: Підозрюваний у замаху на вбивство миколаївського бізнесмена Михайла Тітова загинув на фронті Підозрюваний у замаху на вбивство миколаївського бізнесмена Михайла Тітова загинув на фронті

Володимир Шорніков, підозрюваний у замаху на вбивство відомого миколаївського бізнесмена Михайла Тітова, загинув у боях на східному фронті, повідомляє «Новини-N».

Про прощання із Шорніковим сьогодні у церкві на вул. Степовій у Миколаєві повідомили у соцмережах волонтер Неллі Яровенко.

Відомо, що на початку березня 2022 року Центральний суд Миколаєва змінив запобіжний захід із утримання в СІЗО на особисте зобов'язаннядвом фігурантам справи, звинувачених у здирстві. Одному з них також ставили замах на вбивство миколаївського бізнесмена.

Йдеться про Володимира Шорникова (звинуваченого у замаху на вбивство миколаївського бізнесмена Михайла Титова) та Юрія Богом'яткова, який разом із Шорниковим проходив у паралельній справі про здирництво коштів у фермера. Під час початку війни обидва перебували під вартою у Миколаївському СІЗО.

Інформацію щодо фігурантів справи повідомив керманич Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак.

- На початку березня дійсно запобіжні заходи щодо як одного фігуранта, так і другого, були змінені за рішенням суду. Контроль за їх виконанням покладено безпосередньо на суд. Судове провадження за ними зараз зупинено, оскільки вони перебувають у лавах ЗСУ. Як тільки вони повернуться, судовий процес щодо них буде відновлено. Щодо контролю – суд залишив це за собою, ані за прокуратурою, ані за Нацполіцією, - сказав Козак.

Потім, за повідомленнями ЗМІ, Шорніков вступив до лав ТРО.

Як відомо, 6 квітня 2020 року у дворі офісного центру "Техноконтракт"  на Михайла Титова було скоєно замах . Куля снайпера потрапила йому в шию, пошкодивши при цьому сонну артерію і вийшла через щелепу. У стані геморагічного шоку потерпілого було доставлено до лікарні швидкої допомоги, де було екстрено прооперовано. Незважаючи на тяжкість отриманого поранення, лікарям вдалося врятувати життя пацієнту, чому багато в чому сприяла та обставина, що до лікарні його доправили буквально за кілька хвилин після пострілу.

Як з'ясували пізніше правоохоронці, постріл було зроблено з технічного поверху п'ятиповерхового житлового будинку на вул. Севастопольській, 47, що розташований поряд з офісом Титова. Мисливський карабін "Сайга" ("цивільна" версія автомата Калашнікова АКМ), з якого стріляли,  був виявлений тут же, на горищі .

За фактом замаху було відкрито кримінальне провадження.

Володимира  Шорникова було затримано  ввечері в понеділок, 11 жовтня, на вул. Троїцької (Кірова) у Миколаєві. Під час обшуку під час затримання у Шорнікова було вилучено вогнепальну зброю та патрони до неї.

Потім затриманому було повідомлено про підозру у скоєнні замаху на вбивство на замовлення жителя міста Миколаєва Михайла Титова.

Наступного дня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова на сторінці Facebook  повідомила,  що Шорнікова «вирахували» слідами ДНК на зброї, залишеній на місці злочину.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости