Политика | Вознесенск, 19 Ноября, 2019

«Осінні зустрічі» з міським головою Віталієм Луковим. Підсумки першої частини

Свежие новости: «Осінні зустрічі» з міським головою Віталієм Луковим. Підсумки першої частини

Завершилася перша частина «осінніх зустрічей» міського голови Віталія Лукова з мешканцями громади. Очільник вже побував у Вознесенській гімназії ім. Т. Шевченка, Новогригорівській ЗОШ, НВК № 3, ЗОШ № 4, 5 та 7.

Усі зустрічі Віталій Луков розпочинав із невеликої лекції про те, звідки беруться та куди діваються наші гроші. Щоб розповідь не була нудною, голова громади обрав оригінальний спосіб розповісти про бюджет, порівнюючи владу з коровою, яка споживає податки, а дає видатки бюджету (замість молока) у вигляді надою.

Цікавою стала «осіння зустріч» у Новогригорівській загальноосвітній школі. ЇЇ активні учні презентували присутнім проект спортивно-ігрового комплексу. Діти проявили ініціативу й розробили власний проект майданчика в тому вигляді, в якому самі б хотіли його бачити. Потім вони подали його на розгляд відповідній конкурсній комісії від програми DOBRE. І експерти програми схвалили проект. Тепер, завдяки таким активним дітям, школа матиме сучасний спортивно-ігровий майданчик.

Практично в кожній школі люди задавали питання стосовно вивозу сміття та маршрутних перевезень, на які міський голова Віталій Луков дав пояснення. На сьогодні ведеться активна робота щодо погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками КП «Санітарна очистка міста». Працівники поступово повертаються на підприємство, яке в свою чергу позбувається й боргів за вивіз сміття серед населення. Основною проблемою збоїв на лініях маршрутних перевезень є невідповідність графіка руху автобусів, що визначено нормативними документами, фактичному. До 01 грудня цього року профільний відділ опублікує новий проект графіка руху маршрутних таксі. Очільник міста просив усіх присутніх брати активну участь в обговореннях нового графіка, щоб у всіх зацікавлених була можливість внести необхідні зміни.

Ще однією цікавинкою першої частини осінніх зустрічей була розповідь очільника міста про нову форму участі мешканців в житті громади, яку нещодавно запровадила міська влада. Це так званий «Громадський проект». Будь-яка людина, яка є членом нашої громади, і має бажання та ідеї щодо впровадження змін в територіальній громаді, може претендувати на досить значну суму для реалізації власного проекту змін. Це можуть бути будь-які ідеї, починаючи від встановлення нових ігрових майданчиків, закінчуючи впровадженням локальних ІТ-рішень. Головне, щоб проект відповідав вимогам, які чітко прописані нормативними документами, та мав підтримку з боку громадськості.

Мешканці міста задавали й інші питання, багато з яких були вирішені одразу. Для рішення окремих питань потрібен деякий час. Багато питань не відносилися до компетенції Вознесенської міської ради та її виконавчих органів.

Наступні «осінні зустрічі» розпочнуться 22 листопада для мешканців, що проживають в районі загальноосвітньої школи № 6 та ліцею «Інсайт».

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты