Политика | 31 Января, 2023

НАТО спостерігає підготовку російської армії до нового наступу, - Столтенберг

Свежие новости: НАТО спостерігає підготовку російської армії до нового наступу, - Столтенберг

У НАТО не вбачають жодних ознак того, що російський диктатор Володимир Путін змінив свої цілі у війні проти України. Навпаки, спостерігається підготовка Росії до нового наступу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час виступу в Інституті перспективних досліджень CHEY у Сеулі.

За словами Столтенберга, зараз ніхто не зможе сказати, коли закінчиться війна, розв'язана путіним.

«Він вирішив вторгнутися до іншої країни, суверенної демократичної держави в Європі і може покласти край війні вже сьогодні. Але проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що він та влада в Москві готуються до миру», - заявив Столтенберг.

За його словами, зараз спостерігається абсолютно протилежне події Росії.

«Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, понад 200 тисяч людей, а можливо, навіть більше. Що вони активно нарощують озброєння та боєприпаси», - каже Столтенберг.

Генсек також зазначив, що Росія нарощує свій арсенал і завдяки підтримці інших авторитарних держав, таких як Іран і Північна Корея.

« І найголовніше, ми не бачимо жодних ознак того, що президент путін змінив свою спільну мету цього вторгнення, яка полягає в тому, щоб контролювати сусіда, контролювати Україну. Отже, поки це так, ми маємо бути готовими до довгого шляху » , - наголосив Столтенберг.

У свою чергу він наголосив на важливості не допустити того, щоб путін переміг у війні, оскільки це буде трагедія не лише для українців, а й небезпечно для цивілізованого світу.

« Тому так важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Я вітаю підтримку з боку союзників НАТО, партнерів та Республіки Корея, і ми маємо бути готовими » , - сказав Столтенберг.

У результаті генсек НАТО припустив, що, швидше за все, " ця війна на якомусь етапі закінчиться за столом переговорів " .

Але що ми знаємо точно, так це те, що те, що відбувається за цим столом, нерозривно пов'язане і повністю залежить від ситуації на полі бою. Тому, якщо ми справді хочемо, щоб Україна перемогла як суверенну, незалежну державу в Європі, нам треба її підтримати. Поки путін вірить, що може перемогти на полі бою, він не сяде за стіл переговорів. Парадокс у тому, що насправді військова підтримка України – це найкращий спосіб досягти мирного переговорного рішення у війні » , - додав Столтенберг.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости