Политика | Еланец, 7 Апреля, 2020

На Єланеччині хочуть прийняти райавтодор в комунальну власність району

Свежие новости: На Єланеччині хочуть прийняти райавтодор в комунальну власність району На Єланеччині хочуть прийняти райавтодор в комунальну власність району

На сесії 2 квітня Єланецька райрада ухвалила звернення депутатів до «Укравтодору», Служби автодоріг в Миколаївській області, ДП «Миколаївський облавтодор», Миколаївської ОДА та облради про передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селища Єланецького району філії «Єланецький райавтодор».  

У зверненні йдеться про те, що депутати звертаються щодо надання згоди на передачу райавтодору єдиним майновим комплексом. Аргументують це тим, що філія у критичному стані.

«Вважаємо, що це є оптимальним рішенням задля збереження як майна, так і кадрового потенціалу дорожньої галузі району. На жаль, протягом останніх років підприємство не отримує в достатній кількості замовлень на виконання робіт на автомобільних дорогах загального користування. При укладанні договорів з органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами господарювання кошти надходять до ДП «Миколаївський облавтодор» і, як правило, використовуються на погашення боргів минулих років. Фінансовий стан підприємства критичний, майже річна заборгованість із заробітної плати, відсутність фінансування на елементарне утримання підприємства. Зусиллями трудового колективу при підтримці місцевих органів влади та соціально-відповідального бізнесу вдалося зберегти бази з виробничими приміщеннями, техніку, хоч і не новітню, проте здатну обслуговувати автомобільні дороги району. Практично єдиним варіантом збереження дорожнього підприємства є передача його до комунальної власності», — йдеться у зверненні.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости