Криминал | Николаев, 22 Января, 2023

Мешканка Миколаєва за €6 тис. робила фальшиві свідоцтва про народження неіснуючих дітей, щоб допомогти призовникам виїхати за кордон

Свежие новости: Мешканка Миколаєва за €6 тис. робила фальшиві свідоцтва про народження неіснуючих дітей, щоб допомогти призовникам виїхати за кордон

Жителька Миколаєва організувала злочинну групу, яка допомагала громадянам призовного віку виїхати за кордон. Одним зі способів була підробка свідоцтв про народження неіснуючих дітей для нібито підтвердженя наявності статусу багатодітного батька. 

Про це повідомило джерело у Службі безпеки України.

Протягом декількох місяців зловмисники переправляли призовників під виглядом багатодітних батьків через кордон на пунктах пропуску «Орлівка» та «Маяки-Удобне-Паланка» Одеської області.

Вартість «послуг» складала від 4000 до 6000 євро.

Загалом, правоохоронці заблокували чотири канали незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, в організації одного з них підозрюється 35-річна мешканка Миколаєва.

Як зазначає пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, повідомлено про підозру 35-річній мешканці міста Миколаєва за фактом організації та сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (частина 3 статті 332 КК України).

«За даними слідства, жінка разом з іншими місцевими мешканцями налагодила схему незаконного перетину держкордону для військовозобов’язаних громадян України через пункти пропуску з Республікою Молдова та Румунією. Підозрювана передавала вказаними особам підробні документи, що нібито підтверджують наявність у них статусу багатодітного батька, а також надавала вказівки та поради щодо безперешкодного перетину кордону», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Офіс Генерального прокурора повідомив, що у ході обшуків за місцем мешкання вилучено кошти, фотографії дітей, які використовувались для підроблення документів, мобільний телефон. 

Жінку затримали. Їй обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави 1 млн грн.   

Досудове розслідування проводила Нацполіція за оперативної підтримки СБУ.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости