Политика | 21 Марта, 2023

Європейська країна хоче завадити арешту Путіна: що відомо

Свежие новости: Європейська країна хоче завадити арешту Путіна: що відомо

Угорщина наклала вето спільну заяву країн Євросоюзу щодо видачі ордера на арешт російського диктатора Путіна, тобто заблокувала її публікацію.

Про це повідомили в Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Блокування зі сторони Будапешту означає, що високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель опублікував заяву від власного імені, "беручи до відома" рішення Міжнародного кримінального суду.

"ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу притягнення російських лідерів до відповідальності за злочини та звірства, які вони наказують робити, дозволяють чи вчиняють в Україні", - наголосив Боррель.

Тим часом міністри юстиції ЄС опублікували свою заяву на підтримку рішення Міжнародного кримінального суду (МКС), яке Угорщина не підписала.

Як відомо, МКС видав ордери на арешт кремлівського диктатора Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за підозрою у вчиненні воєнних злочинів, пов’язаних з викраденням дітей з України. Зараз українські чиновники розслідують понад 16 тисяч випадків примусової депортації неповнолітніх на територію РФ.

Відтак, арештувати Путіна можуть і навіть зобов'язані 123 країни, які ратифікували Римський статут.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты